top of page

248 kilo Gris transformeret til salsiccia, pancetta, prosciutto og meget mere.

Tag med os ind i den fantastiske syditalienske tradition på landet, hvor italienerne i januar/februar slagter gris og fremstiller de lækre lufttørrede pølser, bacon, skinker ......

En februar eftermiddag med høj sol, kørte vi på landet for at være med til at slagte gris.


Mad & drikke skal der til, ellers duer heltene ikke......

Der var selvfølgelig også Cantina Bella Vista øl.


Grisen skoldes og hårene skrabes af.

Anders havde til formålet købt kedeldragt. Han blev hurtigt sat ind i arbejdet med at fjerne hårene og neglene/klove.



Der var også besøg af en enkelt gås og hane, mens grisen vendes og fuldmånen kommer frem.



Grisen hænges op og indvoldene fjernes.



Grunden til at det er i januar/start februar man slagter gris, er at det er de koldeste måneder på året hernede.



Dagen slutter med lækkert grillet kød, snak og et glas vin eller to.

Enkel mad, men så velsmagende at englene synger.


Grisen parteres og vi lytter til vores lokale eksperter, som har gjort dette hvert år.

Anders ordner koteletter og gør klar til skinker. Peppino skærer Guanciale/kæbesnitte, og alle opskæringerne er klar til saltning/krydderier.


Pranzo/frokost med grillet kød, salat af frisk høstet fennilke direkte fra køkkenhaven, vin og et par øl fra Cantina Bella Vista.


Salsciccia produktion.

Først grovhakkes kødet, så blandes det med salt og stødt fennilke. Den største part blev tilsat tørret chili og blandet af hr og fru Pedersen.


Alle kræfter lægges i, når der blandes fars.


Alle skinker og nakkefiletterne saltes, pakkes i tørret svine slør, og puttes i net.

Pancetta og mørbrad saltes og gnides i peber, inden de hænges op. Der er naturligvis også spild. F.eks spiser vi ikke grisefødderne, flommen og det kæbeafskårne hoved bliver også smidt ud.


Pølsemagerne.

40 kilo pølse hænger nu til tørre, og vi kan kun anbefale alle at komme og smage dem i Casa Bella Vista.

De er klar om ca. en måned, så bliver de vacumpakket og kan holde sig længe, spørgsmålet er bare om vi har lavet nok?

En kæmpe tak til alle der ladet os være med til

slagtningen, op- og udskæring af grisen.


En forårstur til Italien

Kunne det ikke være dejligt med en tur ned i varmen og solen her i foråret?

Der er åbnet for booking af vores 2 nye ferielejligheder.

Se mere under lejligheder.

Udsigten fra terrasserne "Lavanda"


Casa Bella Vista

"Vores italienske drøm, som vi elsker at dele"

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page