Om Opskriften
Der er noget særligt ved en gryde med simrende Polpette – små, saftige italienske kødboller badet i en duftende tomatsovs.
Hos Casa Bella Vista er denne ret elsket af både vores gæster og os selv – den bringer altid smil og minder om italienske familiemiddage, hvor latteren fylder rummet, og duften af hvidløg og urter får maven til at knurre.
De små kødboller kan serveres som en del af et rustikt måltid med et godt stykke hjemmebagt brød og et glas vin – eller med spaghetti, så man næsten kan høre musikken fra Lady & Vagabonden.
En ret fuld af kærlighed, tradition og smag – enkel, men uimodståelig.

Ingredienser
Til kødbollerne
• 400 g hakket kød (gerne blandet kalv og svin – evt. erstattet 1/3 med fintrevet squash for en lettere variant)
• 2 æg
• 100 g tørret revet lyst brød eller rasp
• 50 g fintrevet parmesan
• 1 finthakket løg
• En sjat vand med kulsyre
• Salt og friskkværnet peber
• 1 fed revet hvidløg
• En håndfuld friskhakket bredbladet persille
• Et drys vild oregano
• Et strejf chili-flager (efter smag)
• Olivenolie til stegning
(Du skal bruge en skål og grydeske eller håndmixer – og gerne en æbleskivepande eller almindelig pande.)
Til tomatsaucen
• 1 stor flaske god tomatsalsa
• Vild oregano
• Salt og peber
• Evt. et fed hvidløg
(Vi bruger gerne vores egen Casa Bella Vista Tomatsalsa, kogt tyk og klar til brug.)
Fremgangsmåde
Trin 1 – Farsen
Rør fars, æg, rasp, parmesan og løg sammen til en fast masse.
Tilsæt salt, peber, hvidløg, oregano og persille.
Hæld lidt danskvand i for at gøre farsen luftig – men pas på, at den ikke bliver for blød.
Trin 2 – Formning
Form farsen til små kugler på cirka 3 cm i diameter.
Pensl hullerne i æbleskivepanden med olivenolie, og varm den godt op. (Har du ikke en æbleskivepande, kan du bruge en almindelig pande – smagen bliver lige så god!)
Trin 3 – Stegning
Steg kødbollerne gyldne og sprøde på alle sider.
Vend dem forsigtigt undervejs, så de får en smuk, ensartet farve.
Når de er gennemstegte, lægges de til afkøling på en tallerken med lidt køkkenrulle.
Trin 4 – Tomatsaucen
Varm tomatsalsaen langsomt op i en gryde.
Smag til med oregano, salt, peber og evt. lidt hvidløg.
Er din salsa tynd, kan du lade den koge ind – vi foretrækker den fyldig og koncentreret, så den smyger sig omkring kødbollerne.
Trin 5 – Samling
Kom de stegte polpette ned i tomatsaucen, og lad dem småsimre i 10–15 minutter, så smagene forenes.
Server retten med spaghetti – drysset med friskrevet parmesan og et strejf persille –
eller som vi ofte gør det her hos os: sammen med et godt stykke hjemmebagt brød og et glas af vores Cantina Bella Vista rødvin.
Tips
Vi steger altid vores polpette i æbleskivepanden – det giver dem den perfekte, runde form og en sprød, karamelliseret overflade.
Hvis du bruger almindelig pande, får de en mere rustik form – men det gør dem kun endnu mere italienske.
Et drys ekstra parmesan og en skefuld kærlighed – så har du en ret, der smager som et lille stykke af Italien.
Buon appetito










