top of page

Pasta al Limone

Citronpasta
– En frisk og forførende klassiker fra Syditalien

Tilberedningstid:

20–30 minutter

Mængde:

4 personer

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

Der findes retter, som emmer af solskin, friskhed og enkelhed – og Pasta al Limone er netop sådan én.
Den er delikat, let og uimodståeligt frisk – en perfekt balance mellem cremet fylde, syrlig citron og duften af frisk basilikum.

Hos os i Casa Bella Vista nyder vi denne pastaret på terrassen, når aftensolen langsomt dypper sig bag bjergene. Den passer vidunderligt til vores hvedeøl “Aquila”, der understreger citronens friskhed, eller til vores hvidvin “Sorriso”, lavet på de elegante Falanghina-druer.
Men den kan også stå helt alene – en solrig italiensk frokost på tallerkenen.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

• 500 g tørret spaghetti (gerne Spaghetti Quadrato fra La Molisana)

• 2 økologiske citroner

• 60 g friskrevet parmesan (+ ekstra til servering)

• 60 g smør

• 60 g grofthakkede mandler

• En god håndfuld friske basilikumblade

• Friskkværnet sort peber

• Evt. lidt tørret chili eller finthakket frisk chili

• Salt til pastavandet

Fremgangsmåde

Trin 1 – Citronens magi


Vask citronerne og riv skallen fint. Kom 2/3 af skallen i skål 1 (gem resten til pynt i skål 2).

Pres saften af citronerne, og hæld den sammen med smørret i skål 1.


Trin 2 – Ostens sjæl


Riv parmesanen – 2/3 fint (til skål 1) og 1/3 grovere (til skål 2).


Trin 3 – Nødder og urter


Hak mandlerne mellemgroft, og fordel dem 2/3 i skål 1 og 1/3 i skål 2.

Hak basilikum groft, og fordel på samme måde. Gem et par hele blade til pynt.


Trin 4 – Pastaen


Kog spaghetti i rigeligt, saltet vand efter anvisningen på pakken – gerne et minut mindre end anvist.

Gem lidt af kogevandet, når pastaen er færdig.


Trin 5 – Det hele samles


Kom spaghetti og indholdet fra skål 1 i en stor sautepande eller wok.

Vend det hele roligt sammen ved lav varme, indtil smørret smelter og danner en let cremet sauce.

Hvis retten virker tør, tilsæt en smule af det varme pastavand.


Anret straks på tallerkener, drys med indholdet fra skål 2, friskkværnet peber og eventuelt et strejf af chili.

Pynt med hele basilikumblade.


Tips

Retten er bedst med gode råvarer – brug friske økologisk citroner og parmesan af høj kvalitet.

Vi elsker at servere den med et køligt glas Sorriso Falanghina eller vores Aquila Hvedeøl, som løfter de lyse, citrusagtige noter.

En ret, der smager af Italiens forår – enkel, aromatisk og uimodståeligt elegant.


Buon appetito

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

KONTAKTINFORMATION

+39 349 0935808

Via Arezzo 10 - 86040 - Ripabottoni - CB - Italien - Cin: IT070058B4FV76Y5EJ

Succes! Beskeden er ankommet.

© 2022 by Casa Bella Vista 

bottom of page