Om Opskriften
Der findes retter, som emmer af solskin, friskhed og enkelhed – og Pasta al Limone er netop sådan én.
Den er delikat, let og uimodståeligt frisk – en perfekt balance mellem cremet fylde, syrlig citron og duften af frisk basilikum.
Hos os i Casa Bella Vista nyder vi denne pastaret på terrassen, når aftensolen langsomt dypper sig bag bjergene. Den passer vidunderligt til vores hvedeøl “Aquila”, der understreger citronens friskhed, eller til vores hvidvin “Sorriso”, lavet på de elegante Falanghina-druer.
Men den kan også stå helt alene – en solrig italiensk frokost på tallerkenen.

Ingredienser
• 500 g tørret spaghetti (gerne Spaghetti Quadrato fra La Molisana)
• 2 økologiske citroner
• 60 g friskrevet parmesan (+ ekstra til servering)
• 60 g smør
• 60 g grofthakkede mandler
• En god håndfuld friske basilikumblade
• Friskkværnet sort peber
• Evt. lidt tørret chili eller finthakket frisk chili
• Salt til pastavandet
Fremgangsmåde
Trin 1 – Citronens magi
Vask citronerne og riv skallen fint. Kom 2/3 af skallen i skål 1 (gem resten til pynt i skål 2).
Pres saften af citronerne, og hæld den sammen med smørret i skål 1.
Trin 2 – Ostens sjæl
Riv parmesanen – 2/3 fint (til skål 1) og 1/3 grovere (til skål 2).
Trin 3 – Nødder og urter
Hak mandlerne mellemgroft, og fordel dem 2/3 i skål 1 og 1/3 i skål 2.
Hak basilikum groft, og fordel på samme måde. Gem et par hele blade til pynt.
Trin 4 – Pastaen
Kog spaghetti i rigeligt, saltet vand efter anvisningen på pakken – gerne et minut mindre end anvist.
Gem lidt af kogevandet, når pastaen er færdig.
Trin 5 – Det hele samles
Kom spaghetti og indholdet fra skål 1 i en stor sautepande eller wok.
Vend det hele roligt sammen ved lav varme, indtil smørret smelter og danner en let cremet sauce.
Hvis retten virker tør, tilsæt en smule af det varme pastavand.
Anret straks på tallerkener, drys med indholdet fra skål 2, friskkværnet peber og eventuelt et strejf af chili.
Pynt med hele basilikumblade.
Tips
Retten er bedst med gode råvarer – brug friske økologisk citroner og parmesan af høj kvalitet.
Vi elsker at servere den med et køligt glas Sorriso Falanghina eller vores Aquila Hvedeøl, som løfter de lyse, citrusagtige noter.
En ret, der smager af Italiens forår – enkel, aromatisk og uimodståeligt elegant.
Buon appetito







