top of page

Parmigiana di Zucchine

Den klassiske italienske parmigiana er med melanzane/aubergine, men her har vi valgt at udskifte den med zucchine/squash

Tilberedningstid:

60 Minutter

Mængde:

4/6 Personer

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

Denne ret er blevet til, fordi vi igennem sommeren har utrolig mange Zucchini i køkkenhaven, og vi spiser den ofte som en frokostret med salat og brød til.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

  • 700 g Zucchine

  • 250 g revet mozzarella

  • Oliven- eller solsikkeolie til stegning

  • Hvedemel til panering

  • 60 g Parmesan ost

  • Peber og salt efter smag


Til tomatsovs:

  • 2 glas tomat salsa/2 dåser tomatsovs

  • 1/2 finthakket løg

  • 1 fed hvidløg

  • Olivenolie

  • Oregano, chili, salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Trin 1


Lav tomatsovsen, så den kan stå og simre.

Svits løg og det hele fed hvidløg i olivenolie. Løgene må ikke branke.

Tilsæt tomatsovs, oregano, chili, salt og peber.

Lad den simre mens du tilbereder Zucchini flagerne.



Trin 2


Skær Zucchinierne på langs i max 5 mm tykkelse, gerne på mandolin jern, eller med kniv.

Pensel m/olie og vend dem i mel tilsat lidt salt og peber. Steg stykkerne i olie på en pande. 2-3 minutter på hver side.



Trin 3


Læg zucchinie flagerne lagvis i et ildfast fad, skiftevis med tomatsovs eller mozzarella/parmesan imellem lagene. Slut altid af med et godt lag dækkende mozzarella/parmesan på toppen.



Trin 4


Sættes i en forvarmet ovn v/200 grader i ca 20-30 minutter.

Lad den gerne hvile 5-10 min inden den nydes.

Velbekomme

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page