Om Opskriften
Denne ret er blevet til, fordi vi igennem sommeren har utrolig mange Zucchini i køkkenhaven, og vi spiser den ofte som en frokostret med salat og brød til.
Ingredienser
700 g Zucchine
250 g revet mozzarella
Oliven- eller solsikkeolie til stegning
Hvedemel til panering
60 g Parmesan ost
Peber og salt efter smag
Til tomatsovs:
2 glas tomat salsa/2 dåser tomatsovs
1/2 finthakket løg
1 fed hvidløg
Olivenolie
Oregano, chili, salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Trin 1
Lav tomatsovsen, så den kan stå og simre.
Svits løg og det hele fed hvidløg i olivenolie. Løgene må ikke branke.
Tilsæt tomatsovs, oregano, chili, salt og peber.
Lad den simre mens du tilbereder Zucchini flagerne.
Trin 2
Skær Zucchinierne på langs i max 5 mm tykkelse, gerne på mandolin jern, eller med kniv.
Pensel m/olie og vend dem i mel tilsat lidt salt og peber. Steg stykkerne i olie på en pande. 2-3 minutter på hver side.
Trin 3
Læg zucchinie flagerne lagvis i et ildfast fad, skiftevis med tomatsovs eller mozzarella/parmesan imellem lagene. Slut altid af med et godt lag dækkende mozzarella/parmesan på toppen.
Trin 4
Sættes i en forvarmet ovn v/200 grader i ca 20-30 minutter.
Lad den gerne hvile 5-10 min inden den nydes.
Velbekomme