Om Opskriften
Grunden til at vi kalder det “Hækbrød” er, at vi har en kæmpe rosmarin hæk langs hele poolområdet, som både vi og vores gæster plukker af uden det overhovedet kan ses.
Vi bruger b.la. rosmarin til dette fantastiske brød, men også indeni Anders’ grillede økokyllinger og til ovnkartofler.
Ingredienser
50 g gær
1 liter lunken vand
1300 g Tipo 00 mel
2,5 spk salt
1 dl olivenolie
Rigeligt friskhakket rosmarin
2 spk flagesalt
Røremaskine
1 bageform 30 x 40 x 6
Bagepapir eller oliespray
Fremgangsmåde
Trin 1
Smuldr gæren ud i røremaskinens skål.
Tilsæt det lunkne vand og rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt focaccia dejen i lavt gear i 25 minutter.
Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej, der kan bære sig selv, selv om den er lind.
Trin 2
Sluk for røremaskinen, og tag dejkrogen af. Lad dejen hvile tildækket, mens den stadig er i røreskålen i 30 minutter.
Beklæd den dybe bageform med bagepapir eller alternativt sprøjt den godt med olie.
Hæld forsigtigt den hævede focaccia dej ud i formen og lad den hæve utildækket i yderligere 30 minutter.
Trin 3
Fordel olivenolien ud over dejens overflade. Drys flagesalt og grofthakket rosmarin ud over olien.
Tryk roligt dybe huller ned i dejen med fingrene med gode mellemrum.
Trin 4
Sæt focaccia brødet ind i en 230° forvarmet ovn, og smid lynhurtig ½ dl koldt vand ind i ovnens bund - luk straks ovnlågen igen.
Hvis din ovn har dampfunktion, så benyt det med stærk damp i stedet for at smide vand ind i ovnen.
Trin 5
Bag brødet, til det er godt gyldent, ca. 35 minutter, afhængigt af ovnen.
Lad dit focaccia afkøle let på en bagerist.