Om Opskriften
Denne mayonnaise er så nem at lave.
Man kan undlade estragon og så har man den lækreste almindelige mayonnaise.
Eller man kan tilsætte tørrede chiliflage, og så har man en lækker chilimayonnaise til f.eks. pommefrites.
Vi laver også cæsardressing, ved at tilføje citronsaft og masser af revet parmesan til den originale mayonnaise, samt tynde op med vand til dressing konsistens.
Ingredienser
2 dl. Solsikkeolie
1 helt æg
1 spiseske vineddike
1/2 teske dijonsennep
1 spiseske tørret estragon
Salt,peber, og et knivspids chili.
Stavblender og et højt stavblender glas
Fremgangsmåde
Trin 1
Hæld alle ingredienserne undtagen det tørrede estragon i blenderglasset.
Sæt stavblendere helt ned på bunden og blend i cirka et minut uden at løfte stavblenderen.
Når massen begynder at været stivnet, og lyden forandre sig, linder man forsigtigt og lidt efter lidt på stavblenderen imens den stadig kører for fulde omdrejninger.
Når al olien er omdannet til mayonnaise, tilsættes det tørrede estragon og røres kortvarigt med.
Trin 2
Mayonnaisen hældes i en skål og sættes tildækket i køleskabet indtil den skal bruges.