top of page

Carciofi alla Giudia

Jødiske artiskokker - Disse uimodståelige friterede artiskokker er virkelig lækre som en lille forret.

Tilberedningstid:

30 minutter

Mængde:

4 Personer

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

Her i foråret omkring påske bugner alle køkkenhaver af friske artiskokker og alle grønthandler har gode tilbud på de forskellige varianter.
Til denne opskrift anbefaler vi at bruge de store (altid friske) runde lilla artiskokker.
Rette stammer fra den jødiske menighed i Rom, deraf navnet.

Artiskokker kan bruges på utallige måder:
De smager fantastisk i en hvid lasagne med salsiccia, på pizza, de fyldte romerske artiskokker, som er kogt i olie/vand, som snacks hvor de er friterede i en dej, de syltede til en antipasto eller som her de hele friterede som en forret, gerne serveret med en hjemmelavet mayonnaise.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

4 store flotte friske artiskokker

Olie til at fritere i

Flagesalt

Citron

Evt. Hjemmelavet mayonnaise til serveringen (se opskriften her på vores hjemmeside)

Fremgangsmåde

Trin 1

Forbered en stor skål koldt  vand, samt en overskåret citron.

Fjern med en urtekniv de hårde yderste blade.

Man kan godt føle at man fjerner alt for mange, men tro mig: “Det er bedre at fjerne for mange end for lidt”!

Lad cirka 5 cm stilk sidde på hver og skræl stilken på alle sider. Stilken smager også fantastisk.


Placer artiskokkerne på et skærebræt og skær dem over vandret  cirka halvt nede.

Med en teske fjernes “hårene” inden i artiskokkerne.

Herefter gnides de omgående (for at undgå at de bliver brune) med en af de halve citroner og lægges derefter i vandet sammen med resten af citronen.



Trin 2

Sæt en gryde vand til at koge med letsaltet vand.

Når vandet koger, dumpes alle artiskokkerne ned i vandet og de koges med låg indtil de er møre. Cirka 10 minutter.

Mærk efter omkring “hjertet” med en spids kniv.

Efter kogning, skal de kortvarig dryppe af i en sigte/på køkkenrulle med hovedet nedad.


Trin 3

Når artiskokkerne er kølet lidt af, bredes bladene forsigtigt ud og presses ned mod bordpladen/skærebrættet for at få den store udspredte “solsikke flade”.


Trin 4

Varm cirka 2 cm olie (vi bruger olivenolie eller solsikkeolie) i en wok eller pande og friter artiskokkerne ved at sætte den med hovedet nedad i wokken indtil bladene er gyldne og sprøde.

Herefter vendes de kortvarigt ned af, så resten af hver artiskok kortvarigt bliver friteret.


Trin 5

Tages op af olien og afdryppes kortvarigt med hovedet nedad på køkkenrulle.

Serveres lune med et drys flagesalt og evt. lidt hjemmelavet mayonnaise.



Tips:

Man kan også vælge at fritere artiskokkerne 2 gange uden at koge dem, det giver en lidt mere fed udgave af retten.


Hertil passer et glas kølig hvidvin eller rosévin fortræffeligt.


Buon appetito

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

KONTAKTINFORMATION

+39 349 0935808

Via Arezzo 10 - 86040 - Ripabottoni - CB - Italien - Cin: IT070058B4FV76Y5EJ

Succes! Beskeden er ankommet.

© 2022 by Casa Bella Vista 

bottom of page