top of page

Biscotti al vino bianco

Lucia-kager
– sprøde småkager med hvidvin og kærlighed

Tilberedningstid:

1–1½ time

Mængde:

Ca. 40 kager

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

Der findes opskrifter, der bærer på små historier – og denne er én af dem.
Disse sprøde, duftende biscotti al vino bianco fik vi første gang serveret af vores gode veninde Lucia, som havde dem med til en af vores pizzaaftener her i Casa Bella Vista.

I Syditalien er det en smuk tradition, at man tager en hjemmelavet kage eller dessert med, når man bliver inviteret hjem til middag. Lucia dukkede op med en kurv fuld af disse små skatte, og siden den dag har duften af nybagte biscotti altid mindet os om venskab, varme sommeraftener og lyden af latter under stjernerne.

De små kager er perfekte at nyde sammen med et glas vin, en espresso – eller som italienerne gør det – at dyppe i en sød likør, som Fragolino eller Ratafià.
Enkle, ærlige og fulde af smag – præcis som livet her i Molise.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

• 135 g hvidvin

• 500 g tipo 00 mel

• 125 g solsikkeolie

• 150 g sukker

• 8 g bagepulver

• En knivspids salt

• Ekstra sukker til at vende kagerne i

Fremgangsmåde

Trin 1 – Dejen

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en stor skål.

Lav et hul i midten og hæld hvidvin og olie i.

Saml det hele med hænderne, indtil dejen er ensartet og smidig.


Trin 2 – Formning

Læg dejen på et bord og ælt den kort igennem.

Del den i små stykker på ca. 22 g – form hver til en kugle, og rul den derefter ud til en tynd pølse på omkring 20 cm.

Saml enderne, så du får små runde kranse, og tryk dem let sammen.


Trin 3 – Sukkeret

Hæld sukker i en dyb tallerken.

Dyp den ene flade af hver kage i sukkeret, og læg dem på en bageplade med bagepapir – sukkersiden opad.


Trin 4 – Bagning

Bag ved 180 grader (varmluft) i ca. 20–25 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Afkøl på rist og opbevar i en tætsluttende kagedåse.


Tips

Du kan skifte hvidvinen ud med rødvin, hvis du ønsker en dybere farve og en lidt mere intens smag – perfekt til vintermånederne.


Disse biscotti holder sig friske i ugevis (hvis man kan lade dem være så længe!) og er vidunderlige at servere sammen med et glas af vores egen Fragolino eller Ratafià – det er ren italiensk hygge i hver eneste bid.


Buon appetito fra Casa Bella Vista

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

KONTAKTINFORMATION

+39 349 0935808

Via Arezzo 10 - 86040 - Ripabottoni - CB - Italien - Cin: IT070058B4FV76Y5EJ

Succes! Beskeden er ankommet.

© 2022 by Casa Bella Vista 

bottom of page