top of page

REKORD HØST, 550 KG. AF VORES RØDE DRUE “TINTILIA”På en høj solskinsdag midt i september (cirka 2-3 uger tidligere end normalt), høstede vi de røde druer med hjælp af vores gode venner Karin & Gilles, samt Karins barndomsveninde fra Lapland.


Rekord høst på 550 kg og en sukkerprocent på 21,6% KMW babo. (Den tidligere rekord var på 228 kg fra 2020)


Vi besluttede hurtigt at de 150 kg skulle bruges til at lave rosévin (for første gang). Og de 400 kg skulle gå til vores rødvin “PIANO”.


Arbejdet i cantinaen:

Efter at druerne var vejet ind, kom de op i afstilkeren, hvor stilke og blade blev sorteret fra og druerne kvast.


De 150 kilo som skal blive vores Rosévin/Vino Rosato

I den del der blev taget fra til Rosé, lå mosten sammen med skallerne i 5 timer. Da det er vores Tintilia druer som er små og meget mørke druer, at vi laver Rosé-vinen på, tog mosten hurtig en flot rød farve fra skallerne. Derefter blev kvasen presset og fyldt på ståltank. Det gav ca. 87 l. most.


Der blev tilsat gær, ca. 24 timer efter startede fermenteringen.


Fermenteringen varerede 9 dage, hvor sukkerindholdet blev omdannet til alkohol. vi besluttede at stoppe fermenteringen da sukkerprocenten var på 1% KMW babo, for at bevare en lille smule sødme i den færdige vin.


Herefter blev vine fyldt på en ny ståltank, hvor den skal ligge til foråret, hvorefter den kommer på flaske og er klar til at drikke.


De 400 kilo som skal blive vores Rødvin “PIANO”

Mosten til rødvinen kom i det store kar, hvor fermenteringen startede automatisk efter cirka 24 timer. (Da der sidder naturlig gær på skallerne)

2 gange dagligt "vendes der rundt", dvs at når fermenteringen begynder, flyder skallerne op, og da det er dem som giver både farve og smag, skal de vendes rundt , så det hele blandes.


Fermenteringen varede 9 dage, hvor sukkerindholdet blev omdannet til alkohol. Vi stoppede fermenteringen da alt sukker var omdannet til alkohol, og sukkerprocenten var på 0% KMW babo.


Herefter blev mosten presset (ca. 264 l.) og fyldt på ståltank, hvor den skal ligge 1 år, derefter kommer den på flaske, og skal ligge endnu et år, før den er klar til at drikke.


Grappa

Kvasen der var tilbage efter presningen, kan man lave Grappa på.

🤫 Ups det er vist ikke helt lovligt 🫣

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page