top of page

Så blev vi også hvidvins producenter!

Sidste år plantede vi omkring 150 hvidvins stokke med druesorten “Falanghina”



Normalt høster man ikke 2. år.

2. år er udbyttet så lille, at vinbønderne vælger ikke at høste, da arbejdet ikke retfærdiggør udbyttet.

Men vi kunne ikke vente, så efter flere timers klargøring, brugte vi 15 minutteter på at høste 30 kilo druer (bør over de næste 4 år stige til ca. 600 kilo).

Vi er ca. 3 uger foran et normalt år p.g.a. den meget varme og solrige sommer. Høstdagen levede op til sommeren, med fuld sol og 28°C.



17 liter hvidvin

Druerne blev båret i kælderen, ikke det store arbejde med 30 kilo.

Her blev de vejet på min Farfars gamle købmandsvægt, som stadig fungere optimalt.


Herefter afstilkes druerne og kvases. Drue kvasen fyldes i pressen og presses. Normalt ville vi herefter fylde vinen på ståltanke, men grundet den lille mængde valgte vi at bruge en af ølspandene.

Der tilsættes gær og over de næste 5-15 dage vil sukker indholdet på 21 % blive omdannet til alkohol. Så vi ender op med en vin på ca. 14% vol.

Når gæringen er færdig, skal vinen lagre i ca. 5 måneder inden den flaskes. Derefter er den forhåbentlig drikkeklar.


PIANO 2021 flaskes

Vores rødvin, PIANO på Tintilia druen 2021, har nu lagret et år i Cantina Bella Vista på ståltank.

Vinen er blevet fyldt på flaske, hvor den skal ligge endnu et år for at færdig udvikles, inden den er drikkeklar. 2021 er første årgang som er 100% produceret i vores kælder. Vinen smager allerede nu lovende, så det bliver svært at vente.


PIANO 2020, som er produceret i en god vens kælder efter lidt andre principper, med kun 5 månders lagring inden flaskning, men til gengæld 1 1/2 år på flaske, er nu drikkeklar.

Den får rosende ord fra både lokale og gæster.


PIANO 2022 er ved at være klar til høst 4 uger tidligere end sidste år. Men mere om dette senere.


Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page