top of page

ÅRETS HJEMMEPRESSET ÆBLEMOST ER I HUS

Opdateret: 21. sep. 2022

Vi har lavet den lækreste æblemost af 190 kilo friskplukkede æbler fra Francesco Ramacieri's æbleplantage udenfor Casacalenda .


Forarbejdet

Alle æblerne skylles i flere hold vand og evt. råd skæres fra.

Det er ingen sag, når man kan lytte en god bog imens og nyde udsigten ind imellem.



Æblerne kværnes i den store elektriske kværn.

De første år brugte vi en manuel kværn, det var et kæmpe arbejde at kværne alle æblerne. Nu går det som en leg.



Æblerne presses i cantinaen.

Det er den samme presse, som vi bruger til vinen, blot med en “pressepose” i for at holde sammen på kvasen.



I køkkenet sies æblemosten og pasteuriseres.

Det vil sige at mosten varmes op til minimum 85 grader i 20 sekunder.

Derefter hældes den meget varme most på steriliserede glas, lukkes og vendes på hovedet for at opnå undertryk.


122 flasker 100% ren æblemost er klar

Efter afkøling, sætter Anders etiket på og æblemosten er nu klar til at komme i spisekammeret. Her venter den på at blive drukket af nogle af vores fremtidige gæster.


67 visninger

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page