Vi har lavet den lækreste æblemost af 190 kilo friskplukkede æbler fra Francesco Ramacieri's æbleplantage udenfor Casacalenda .
Forarbejdet
Alle æblerne skylles i flere hold vand og evt. råd skæres fra.
Det er ingen sag, når man kan lytte en god bog imens og nyde udsigten ind imellem.
Æblerne kværnes i den store elektriske kværn.
De første år brugte vi en manuel kværn, det var et kæmpe arbejde at kværne alle æblerne. Nu går det som en leg.
Æblerne presses i cantinaen.
Det er den samme presse, som vi bruger til vinen, blot med en “pressepose” i for at holde sammen på kvasen.
I køkkenet sies æblemosten og pasteuriseres.
Det vil sige at mosten varmes op til minimum 85 grader i 20 sekunder.
Derefter hældes den meget varme most på steriliserede glas, lukkes og vendes på hovedet for at opnå undertryk.
122 flasker 100% ren æblemost er klar
Efter afkøling, sætter Anders etiket på og æblemosten er nu klar til at komme i spisekammeret. Her venter den på at blive drukket af nogle af vores fremtidige gæster.
Comments