top of page

Fantastisk Olivenhøst med Indian Summer

Vi høstede oliven et par uger tidligere end normalt grundet den varme sommer og meget lune efterår.

Vi havde omkring 25 grader midt på dagene, det smukkeste og varme oktober solskinsvejr til hele høsten i weekenden og ugen op til og efter.


Igen i år havde vi hyret 2 lokale unge mænd, Vincenzo og Antonio Silvaggio, som kom med deres traktor og 2 generator drevne “Abbacchiatore”, som er 2 kæmpe plastic kamme på lange stænger, som “river” olivene af grenene.


International olivenhøst

Sus’s danske kusine Bente og hendes mand Finn var kommet på efterårsferie op til olivenhøsten.

Carmelina og hendes niece Chiara fra Canada kom også forbi et par timer, og ligeså gjorde vores fransk/svenske ven Gilles.

Der blev talt mange sprog og grinet meget.


Pauser med mad og kolde drikke er vigtige

Som ved alt andet i Italien, spiller maden også en stor rolle under olivenhøsten.

Så der var formiddagspause med panini (sandwich), hyldeblomstsaft og Cantina Bella Vista øl.

Frokost med pasta og langtidssimret vildsvineragout om lørdagen og græskarsuppe m/kylling om søndagen.


Fysisk arbejde

Det er hårdt arbejde at gå med “Abbacchiatorene” i flere dage, selvom de er lavet i letvægtsmaterialer. Men de unge mennesker arbejdede med højt humør og overskud til at lave sjov og spas.


Olivene skal blive i nettet

Nettene skal lægges med omhyggelighed under træerne og med stop pinde eller lignende opsat forneden, så de nyhøstede oliven ikke bare løber ned af og udenfor nettet.


Olivene renses for blade

Alle olivene kommer igennem en maskine, som separere olivene fra bladene, så de fylder mindst muligt under transporten til møllen. (Mange bønder lader møllen gøre dette umiddelbart inden presningen)


Som meditation

Udtalelse fra en af gæsteplukkerne:

“At få lov til at opleve dette er fantastisk…

Det er første gang nogensinde jeg er med til at plukke oliven, og det er en meget afstressende og super hyggelig oplevelse. Tænk at gå heri disse smukke omgivelser, sammen med de sødeste mennesker og rive oliven ned af træerne, det er noget alle burde prøve”.


Til møllen med rekord høst

Vi kørte alle oliven til olivenmøllen i nabobyen Morrone, ved hjælp af vores håndværker/nabo Teodoro’s lastbil. I år endte vi med en rekord høst på over 1,1 ton oliven.


På møllen

Olivene bliver koldpresset, centrifugeret (olien skillles fra vandet) og hældt på vores medbragte ståltanke.

Det er et ubeskriveligt tilfredstillede syn, når ens egen olie løber stille og rolig ned i tanken.


Duft og smag

Den nypressede olie har en friske duft af nyslået græs.

Smagen er let bitter og en anelse krydret, med en frugtig delikat eftersmag.


Den ypperste frokost

Den første nye olie med friskbagt brød, friskplukkede solmodne tomater, god mozzarella ost og flagesalt, så behøver man ikke andet. Nå jo, måske lige en Cantina Bella Vista øl!


Høstfest med Pizza

Som en god afslutning på olivenhøsten, bagte Anders de lækreste pizzaer i vores udendørs pizzaovn.

Fantastisk at vi kunne sidde ude på terrassen indtil midnat midt i oktober bare med en trøje på.


En kæmpe tak til alle der har hjulpet

Det har været en fornøjelse at plukke oliven i år, og tusind tak til jer der hjalp.


Skal det være dig der plukker oliven, eller prøver nogle af vores andre aktiviteter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på hjemmesiden og vi holder dig løbende underrettet om kommende aktiviteter m.m.


Casa Bella Vista "Vores italienske drøm, som vi elsker at dele"

コメント


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page