top of page

🎅🏼🍺🎄 Casa Bella Vista’s Julekalender 🎅🏼🍺🎄

Hver dag i december, præsentere vi et nyt portræt af en person/familie i Ripabottoni og en øl fra Cantina Bella Vista.


Låge nummer 19 - Antonella, Donato, Nadia & Batti il Cinque

Fiat, immigranter & biologi -alt dette i en famile.Antonella, Donato & Nadia


Denne familie har som så mange andre italienske familier, 2 køkkener i deres hus og lige overfor huset har de en fantastisk Cantina (kælder) med endnu et køkken.

Det er så hyggeligt at blive budt indenfor der til en af Donato’s pastaretter, lidt hjemmelavet pølse, et glas vin og hygge.

Både Antonella og Donato er vokset op i Ripabottoni. Antonella udenfor byen

ved Ripabottoni’s togstation og Donato i nabohuset, hvor hans søde mor, Maria stadig bor.

Antonella arbejder med de unge migranter i byen. Donato arbejder ligesom mange andre her fra byen, på Fiat’s fabrik v/Termoli. Der arbejder ca 3500 på fabrikken, hvor de laver gearkasser. Det er en vigtig arbejdsplads her i regionen, og bussernes køreplaner passer med 3 holdsskiftet på Fiat.

Datteren Nadia læser Bio Scienze på universitet i Pesche, så hun er kun hjemme i weekenderne, hvor hun bl.a. er med til at beslutte hvordan deres hus på landet skal genopbygges og indrettes.

Langt de fleste her ejer indtil flere huse, ofte går husene i arv.

I landsbyen er det kun få, som har have til deres bolig. Til gengæld har næsten alle et hus på landet med køkkenhave og oliventræer, så de  er mere eller mindre selvforsynende med grøntsager og olivenolie.


“Batti il Cinque”, som betyder “High Five”, har vi valgt at præsentere i dag, da vi lige fra starten har hygget os med disse dejlige mennesker.Batti il Cinque

- en International Lager Pilsner

Giv mig fem/high five på italiensk


En undergæret International lager øl, det vi på dansk ville kalde en Guldøl. 100% min egen opskrift. Med et smukt gyldent klart udseendet og et fint hvidt skum. Duften af en svag lys malt og humle. Smagen af svag sød malt, humle og bitterhed. En forfriskende og kulsyreholdig god øl. Super til frokost eller til en god pizza.

Alc. 5,5% vol.Tilmeld jer vores nyhedsbrev på www.casa-bella-vista.dk

131 visninger

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page