top of page

🎅🏼🍺🎄 Casa Bella Vista’s Julekalender 🎅🏼🍺🎄

Hver dag i december, præsentere vi et nyt portræt af en person/familie i Ripabottoni og en øl fra Cantina Bella Vista.


Låge nummer 18 - Don Gabriele Tamilia & Salvatore

Ripabottoni’s præst.Don Gabriele Tamilia


Da vi spurgte Don Gabriele, om han havde lyst til at deltage i vores julekalender, sagde han uden betænkningstid ja (men dog påpegede han at han ikke ville have taget et billede hvor han holdte øllen).

Fra vi trådte ind i hans hus, blev eftermiddagen helt anderledes end vi havde forventet.

Vi blev først inviteret op i Don Gabriele’s “modtager værelse”.

Han fortalte med en utrættelig energi om udsmykningen på væggene, de meget smukke billeder, malerier og skulpturene i “modtager værelset og i hans 2 smukke kontorer.

Vi så også det moderne trykkeri, hvor bl.a. kirkebladet bliver trykt.

Derefter gik vi over i kirken, og ned af mange trapper, for at ende under kirken, hvor vi fik en rundvisning i det museum, præsten har været Primus motor for at lave i den forgangne sommer. Det rummer bl.a. et relikvie af San Rocco (Ripabottoni’s beskytter)

Der er også indrette en slags ungdomsklub, hvor de unge kan mødes for at spille bordtennis og bordfodbold.

Vores snart 80 årige præst, Don Gabriele har arbejdet som præst i 54 år og vi blev dybt imponerende over den energi og alle de fremtidsplaner han har.


“Salvatore” har vi valgt at præsentere idag, da det betyder “den som frelser”, og er et af de ældste kristne navne.Salvatore

- en Doppelbock (Vores påskebryg)

Frelser på italiensk


En stærk, tysk pilsner, rig på smag og decideret maltet. Aromaer af karamel og ristede noter både i næsen og i munden. Påskebryggen kom til verden i Tyskland i 1600-tallet. I følge den kristne tradition skal man faste i hele 40 dage op til påske, og de regler overholdt munkene fra Paulaner-ordnen i Ab-klosteret i München. Det betød, at de ikke måtte spise fast føde i 40 dage og dermed risikerede både sult og vitaminmangel. Hvad gør man så? De snarrådige munke fremstillede en stærk øl med en høj alkoholprocent, som havde flere næringsstoffer i end almindelig øl.

Alc. 7,7% vol.Tilmeld jer vores nyhedsbrev på www.casa-bella-vista.dk

85 visninger

Comentários


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page