top of page

🎅🏼🍺🎄 Casa Bella Vista’s Julekalender 🎅🏼🍺🎄

Hver dag i december, præsentere vi et nyt portræt af en person/familie i Ripabottoni og en øl fra Cantina Bella Vista.


Låge nummer 11 - Micheina, Guglielmo, Michelino & Felicità

En af de mange familier i Ripabottoni, der viser næstekærlighed.Micheina, Guglielmo & Michelino


Fru Micheina blev født i Venezuela af indvandre fra Ripabottoni. Da hun var 4 år, rejste hun med sin mor tilbage til Ripabottoni. Her møder hun som ung hendes mand Gugliemo, der som barn var flyttet til Milano med sine familie. (Men de kom som mange andre hjem til Ripabottoni om sommeren).

Parret bosatte sig i Milano og fik 3 børn. Da Gugliemo gik på pension fra sit job som bogholder, flyttede de tilbage til Ripabottoni, hvor Fru Micheina i mange år drev en købmandsbutik.

Overfor butikken boede Michelino, en pensioneret snedker som har arbejdet rundt i meget af verden. f.eks. i Venezuela, Australien, Belgien og Tyskland. Han havde pga sygdom brug for hjælp, og fru Micheina startede med at hjælpe ham i hans hus.

Da Michelino blev mere gangbesværet, flyttede han ind hos familien, og de tager sig af ham, hvilket han flere gange under besøget bevæget fortalte os at han er meget glad for.

Man møder dem næsten dagligt på en tur, hvor Fru Micheina skubber Michelino’s kørestol, og de begge hilser hjerteligt.

Fru Micheina arbejder også på byens “Casa dei Nonni” / “Bedsteforældrenes hus” / plejehjem, hvor hun laver mad til beboerne. Hun laver bl.a. de mest fantastiske kager.


“Felicità” som betyder Lykke, har vi valgt at præsentere i dag, til ære for at man passer på hinanden og hjælper hinanden her i Italien.Felicità

- en Trappist Single

Lykke på italiensk


En overgæret øl, lavet med flydende gær, som gør denne øl til en blanding af smag lige fra krydderier til lette citrusfrugter ledsaget af den lille sødme af malt. Trappistbryggerier (altid i et klosteret) har tradition for at brygge en let øl til munkenes brug som daglig drink. Trappistmunkene levede oprindeligt efter en meget streng diæt. Man spiste hverken kød, fisk eller ost. Uden de nærende Trappistøl, ville munkene hurtigt være gået til. Man kaldte da også øllet for ”det flydende brød”.

Alc. 5% vol.Tilmeld jer vores nyhedsbrev på www.casa-bella-vista.dk

172 visninger

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page