top of page
IMG_6391.jpeg

Oplevelsesrejser

EN  TUR IND I DET ÆGTE ITALIENSKE KØKKEN

Vi tilbyder denne unikke mulighed for at komme helt ind i det syditalienske køkken og opleve de lokales gæstfrihed når I inviteres ind i deres hjem.

En oplagt mulighed for par som elsker at hygge sig med at spise og lave god mad med et godt glas lokal rødvin.

 

Vi tilbyder her en eksklusiv oplevelse for en lille gruppe på minimum et par og maksimum to par.

 

På denne tur bor hvert par i en af vores to eksklusive ferielejligheder i den charmerende middelalderbjerglandsby Ripabottoni, hvor I kan opleve den lokale livsstil og varme gæstfrihed fra byens beboere.

 

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en unik uge, hvor I vil opleve noget af det bedste, som Molise har at byde på. 

Priserne starter fra € 1.135,- pr. person, og inkluderer overnatning i en af vores 2 luksuriøse ferielejligheder, alle måltider/drikkevarer, daglige programsatte aktiviter, lokal transport, smagninger og dansk-talende værtspar.

 

Tøv ikke med at tilmelde jer denne eksklusive og autentiske rejse i Italien, hvor natur, kultur og historie mødes i en sjældent besøgt del af landet.

Programmet er fleksibelt og kan ændre sig grundet tilgængelighed og jeres ønsker.

 

Vi garanterer jer en uforglemmelig oplevelse her i det smukke Molise.

IMG_6775.jpeg

Molises køkken

Molises traditionelle køkken er en sand kulinarisk skat, der afspejler regionens autentiske smagsoplevelser. Kendt for sin enkelhed og brug af lokale ingredienser, byder Molises gastronomi på en række lækre retter.

 

Pasta er hjørnestenen i mange måltider, og regionen er særligt stolt af sin hjemmelavede pasta, cavatelli.

 

Tomater, olivenolie og friske grøntsager er grundlæggende elementer, der beriger smagen af retter som "Brodetto" en fiskesuppe, og "Ragu Molisano" en lækker kødsovs.

 

Ost er en vigtig del af Molises gastronomi, og ostetyper som caciocavallo og pecorino er uundværlige i mange retter. 

 

Grillet kød og lam er også populære, ofte krydret med lokale urter.

 

Deliziose, Torroncini, Pesche, Cartellate og Ferratelle er blot nogle af de lækre typiske kager der hører Molise til.

 

Samlet set byder Molise-regionens køkken på en autentisk smagsoplevelse, hvor lokale råvarer og kulinarisk tradition går hånd i hånd for at skabe uforglemmelige retter.

Den syditalienske søndagsfrokost.

Hvem har på en rejse i udlandet ikke drømt om at komme ind og opleve hvordan de lokale bor og lever?

 

Dette giver denne uge jer en helt unik mulighed for at opleve her.

 

I inviteres ind i en families køkken og til at spise den traditionelle søndagsfrokost sammen med hele familien.

 

Søndagsfrokosten er nærmest hellig for de italienske familier.

 

Dagen starter typisk med at mødes på baren til en kaffe inden messen i kirken.

 

Efter messen får man et glas prosecco på den lokale bar og derefter hjem til forældrene eller bedsteforældrene for at spise.

 

Der vil i syditalien så godt som altid indgå hjemmelavet pasta i søndagsfrokosten, blot som en af retterne.

 

Søndagsfrokosten tages meget seriøst og kan nemt strække sig over adskillige timer.

 

Sidst på eftermiddagen mødes mange atter på den lokale bar, hvor dagens menu selvfølgelig drøftes over en drink.

 

I vores første år i Molise, forstod vi ikke vigtigheden af denne dag og når nogle på baren søndag formiddag spurgte os hvad vi skulle spise til frokost og vi svarede at det viste vi endnu ikke….

 

Ja så blev der sendt undrende blikke specielt i Sus’ retning og lidt medfølende blikke til Anders….

8362a35d-2818-46d9-80e9-25034e87e70d.jpg
IMG_3467.jpg

HØJDEPUNKTER

  • Den traditionelle syditalienske søndagsfrokost hjemme hos en lokal familie

  • Pastakursus i Casa Bella Vista

  • Kombineret middag & ølsmagning i Casa Bella Vista

  • Trøffeljagt og efterfølgende frokost med de friske trøfler

  • Besøg i vores lokale snedker Peppino’s lille værksted og hyggelige cantina

  • Guidet rundtur i vores hyggelige middelalder bjerglandsby.

  • Rundtur på olivenfarm og efterfølgende olivenoliesmagning

  • Vinsmagning med middag

  • Pizzaaften i Casa Bella Vista

  • Opleve tilblivelsen af de lokale Caciocavallo oste

  • Dessertskole og efterfølgende afskedsmiddag på byens Homerestaurant Nonna Maria

Datoer & Prisen:

Lørdag 23/11 til lørdag 30/11 - 2024

€ 1.205 pr. person i “Basilico”  - Ledigt

Fordelt på:

Lejepris € 365,- pr. person

Forplejning-/og aktivitetspakke € 840,- pr. person

€ 1.135 pr. person i “Lavanda” - Booket

Fordelt på:

Lejepris € 295,- pr. person

Forplejning-/og aktivitetspakke € 840,- pr. person

PRISEN INKLUDERER

* Overnatning i en af vores luksuriøse ferielejligheder. Rejsen er baseret på, at I er to der rejser sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er ikke muligt at rejse alene.

* Alle måltider iht. program incl. drikkevarer.

* Pastakursus i Cantina Bella Vista.

* Kombineret middag/ølsmagning i Cantina Bella Vista.

 

* Trøffeltur med frokost.

* Besøg i snedker Peppino’s lille værksted & hyggelige Cantina.

* Guidet rundtur i vores hyggelige middelalder bjerglandsby.

* Rundtur på olivenfarm og smagning.

* Rundtur på vingård med middag og vinsmagning.

* Pizzaaften i Casa Bella Vista

* Dessertskole og efterfølgende afskedsmiddag på byens Homerestaurant Nonna Maria.

* Besøge hos en lokal osteproducent.

* Al transport nævnt i programmet.

* Dansktalende værtspar.

 

IKKE INKLUDERET

* Transport fra/til Danmark.

* Transport fra/til lufthavn.

* Rejseforsikring.

* Personlige udgifter/lommepenge.

* Ekstra måltider og snacks.

* Drikkepenge.

* Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”.

IMG_2495.jpeg

Uge-program

Glæd jer til at fordybe jer i tilberedningen af  nogle af de fantastiske syditalienske madretter, en søndagsfrokost hjemme hos en italiensk familie, trøffeljagt, olivenoliesmagning og ikke mindst til at nyde gode vine, Casa Bella Vista’s hjemmebrygget øl og husets hjemmelavede likør.

 

Hver dag byder på nye fantastiske madoplevelser krydret med autentisk italiensk gæstfrihed.

I vil opleve at lokalbefolkningen er meget stolte og glade for at I har valgt at komme her.

 

Der er naturligvis også tid til at slappe af og læse en god bog i jeres lækre ferielejlighed.

 

Hver morgen tilbydes muligheden for de morgenfriske  at gå en skøn vandretur på cirka 5 km med Anders og vores labrador Bella inden morgenmaden.

IMG_5566.jpeg

DAG 1

Lørdag

Velkommen til en tur ind i det ægte syditalienske køkken i Ripabottoni.

 

Hvis I ankommer med tog eller bus, modtager vi jer ved stationen enten i Campobasso eller Termoli og kører jer til Ripabottoni.

 

Jeres italienske eventyr starter med en velkomstdrink på den lokale Bar Centrale i Ripabottoni hvor vi som jeres værter byder velkommen.

 

Indkvartering i jeres komfortable ferielejligheder på Casa Bella Vista, med tid til at pakke ud og slappe af inden middag.

 

Aftenen byder på en skøn middag i Casa Bella Vista, hvor vi som jeres værtspar hygger om jer og præsenterer det spændende program for den kommende uge.

IMG_5016.jpeg
165E00A4-6977-4BEF-9491-C38F4098A44F.jpeg

DAG 2

Søndag

Katolsk messe og autentisk italiensk gæstfrihed i Ripabottoni.

 

Dagen begynder med luksusmorgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Vi går sammen op på Bar Centrale for en kaffe eller en drink.

Om søndagen er der altid mange samlet på baren inden og efter messen. 

 

I dag har I muligheden for at deltage i en katolsk søndagsmesse i den smukke kirke i Ripabottoni.

Det er en oplevelse med de smukke traditioner under messen og høre det lokale kor, der synger dejligt.

 

Søndagsfrokost hos en lokal italiensk familie, hvor I får oplevet ægte italiensk gæstfrihed.

Vi har fået denne unikke mulighed for at spise sammen med hele familien. 

Det glæder vi os meget til at dele med jer.

 

Let aftensmad i Casa Bella Vista, hvor I kan vælge mellem at deltage i madlavningen eller slappe af indtil maden serveres.

DAG 3

Mandag

Pastakursus og ølsmagning med middag i Casa Bella Vista.

 

Dagen starter med den lækre luksusmorgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Pastakursus i Casa Bella Vista’s hyggelige køkken.

Under Sus’ kyndige vejledning lærer I at lave fettuccini og ravioli.

Til pastaen bruger vi æg fra vores egne høns og mel fra en lokal mølle.

Sovsene og tilbehøret laver vi sammen af lokale friske råvarer.

Vi spiser de lækre pastaretter sammen til frokost.

 

Ølsmagning med middag i Casa Bella Vista.

Jeres vært Anders brygger 24 forskellige øl i Cantina Bella Vista.

Aftenen starter i cantinaen, hvor I hører om den spændene proces det er at brygge øl.

Derefter servere Sus en lækker middag tilpasset de forskellige stilarter af øl I skal smage.

IMG_5618.jpeg
_edited.png

DAG 4

Tirsdag

Trøffeljagt og besøg hos snedkeren.

 

Dagen starter forholdsvis tidligt med luksusmorgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Vi kører til trøffeljagt hos Azienda Di Iorio Tartufi.

Dette er en helt unikke oplevelse at komme ud i skoven med en trøffeljæger og hans dygtige trøffelhund og se hvordan de i samspil finder trøfler i skovens muld.

Tilbage ved produktionslokalerne får I et indblik i alle de spændende produkter dette sted laver med trøffel.

Vi spiser en lækker frokost med masser af friskrevet trøffel på.

Frokosten afsluttes med dessert og en kop kaffe inden vi kører tilbage til Ripabottoni til en siesta.

 

Sidst på eftermiddagen besøger vi vores lokale snedker Peppinos værksted og cantina, hvor det gamle håndværk og kvalitet mødes.

Peppino er en meget talentfuld og sympatisk snedker.

Vi slutter af med et glas af hans gode hjemmelavede rødvin i cantinaen.

 

Let aftensmad i Casa Bella Vista, hvor I kan dele dagens oplevelser og indtryk.

DAG 5

Onsdag

Guidet tur i byen, olivenolie- og vinsmagning med middag.

Dagen starter atter med en lækker luksusmorgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Byrundtur med lokal guide.

Anna er født i Ripabottoni, men flyttede som barn ligesom mange andre italienere med sine forældre til Canada. 

Som ung flyttede hun tilbage for at være sammen med hendes livs kærlighed, Leonardo.

Hun fortæller på engelsk om byens spændende historie og kendte indbyggere, imens I bevæger jer rundt i gaderne.

 

Let frokost i Casa Bella Vista, hvor I kan vælge mellem at deltage i madlavningen eller slappe af inden maden.

Efter frokosten er der tid til en lille siesta inden vi kører ud og får nye oplevelser.

 

Olivenoliesmagning hos Marina Colonna. 

Marina er en meget spændende kvinde som arvede denne farm med oliventræer fra sin far.

Hendes olier er prisvindende og bliver solgt i hele verden.

Vi bliver vist rundt på farmen, ser olivenoliemøllen og pakkeriet, inden vi smager på de fantastiske olier og spiseoliven der produceres her.

 

Vinsmagning med middag hos Angelo D’Uva.

Angelo D’Uva er 3. generation på vingården.

Han driver ud over vingården et skønt Agriturismo på gården sammen med sin hustru.

Vi bliver vist rundt i cantinaen, hvor Angelo med  passion fortæller om vinproduktionen.

Derefter nyder vi en lækker middag i vingårdens restaurant med dertilhørende vinsmagning.

IMG_1251.jpeg
C534C867-471C-4BCD-91A7-61E3DEF821CA.jpeg

DAG 6

Torsdag

Italiensk is, fiskedag og en forrygende pizzaaften

i Casa Bella Vista.

 

Luksusmorgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Sammen med Sus skal I lave ægte italiensk is/gelato og nyde den senere som afslutning på fiskefrokosten.

 

Oplev en unik fiskedag, hvor vi sammen køber frisk fisk hos den lokale fiskebil, tilbereder den til frokost og afslutter med den hjemmelavede is/gelato.

 

Aftenen byder på en autentisk pizzaaften på Terrazza Bella Vista.

Vi starter med at lave dejen sammen om eftermiddagen.

Om aftenen får I mulighed for sammen med pizzaiolo Anders at bage de lækreste pizza i forno Casa Bella Vista.

DAG 7

Fredag

Osteoplevelse og søde lækkerier på hjemmerestauranten Nonna Maria

Luksus morgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Vi tager på et lokalt mejeri og oplever fremstilling af nogle af de lokale oste på nærmeste hold. 

I får lov at prøve kræfter med at lave de lækre oste.

 

Tilbage i Casa Bella Vista, laver vi en let frokost med de lækre oste.

I vælger selv, om I vil deltage i madlavningen eller slappe af inden maden.

 

Afslut ugen med en fantastisk kage- og dessertskole hos Emanuela på Homerestaurant Nonna Maria. 

Emanuela er kok og I vil straks mærke hendes passion for mad, som hun elsker at dele.

I lærer at lave lokale skønne kager, som senere serveres som en udsøgt afslutning på en fortryllende afskedsmiddag.

59DE457F-41DA-4451-9B41-A793F580A5D1_1_201_a.jpeg
2505EC1E-0DC6-41F2-BD44-C6ADD8F393F5_1_201_a.jpeg

DAG 8

Lørdag

Afslutning og farvel.

 

Den sidste luksusmorgenmad i Casa Bella Vista, hvor I kan nyde en bred vifte af hjemmelavede produkter.

 

Check ud og tag afsked, medmindre I har valgt at forlænge oplevelsen med ekstra dage.

 

Hvis I skal med tog elller bus fra enten Campobasso eller Termoli, kører vi jer dertil.

 

En uforglemmelig uge i det autentiske italienske køkken og kultur bliver nu en legendarisk del af jeres rejsehistorie.

Det med småt

:
Depositum & Betaling:
Depositum på 40% af lejeprisen indbetales på tidspunktet for bestillingen.

Depositummet betales over netbank senest 5 bankdage efter modtagende betalingsoplysninger.

I tilfælde af udeblevet indbetaling af depositum efter 5 bankdage er vi ikke længere forpligtet til at opretholde bookingen.

Restbeløbet af lejeprisen betales over netbank senest 6 uger inden ferien finder sted.

I tilfælde af udeblevet indbetaling 6 uger inden ferien finder sted, er vi ikke længere forpligtet til at opretholde bookingen og dit depositum må anses for tabt.

Bestilles rejsen mindre end 6 uger inden ferien finder sted, indbetales hele lejebeløbet samlet.

Obligatorisk rengørrings gebyr, forplejning-/og aktivitetspakke afregnes kontant ved ankomst.

 ​​

Afbestillingsbetingelser:

Tidligere end 6 uger inden ferien: Halvdelen af det indbetalte depositum tilbagebetales.

Senere end 6 uger inden ferien: De indbetalte beløb ​må anses for tabt.

 

Forbehold:

Programmet er fleksibelt og kan ændre sig grundet vejret, tilgængelighed og ønsker fra jer.

FERIELEJLIGHEDER - HJEMMERESTAURANT - BIAVL - VINGÅRD - MIKROBRYGGERI
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page